Bespaar tot 30% op uw energiekosten met retrofitten!

Het is belangrijk om de luchtkwaliteit van gebouwen op orde te hebben zodat u verzekerd bent van een schone, zuivere en veilige (proces)lucht. Essentieel hierbij is een goed werkende luchtbehandelingskast (LBK), met een zo laag mogelijk energieverbruik. Kantoren groter dan 100 m² moeten immers vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben.
Gebouwen die niet voldoen aan deze eisen, mogen per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden.

Luchtbehandelingskast retrofitten


Besparing door retrofit
Volgens de nieuwe ErP-norm moeten LBK’s bijdragen aan een lager energieverbruik en minder CO₂ uitstoten. Retrofit kan hierbij het verschil maken.

Hoe gaat retrofit in z’n werk?
De oude ventilator wordt vervangen door een hoogwaardige ventilator die tot wel 30% zuiniger is en de CO₂-uitstoot verlaagt. Daarnaast worden de oude filters door zeer efficiënte Flowline Nanofilters vervangen die de druk in de LBK fors verlagen. Daardoor kan de ventilator nog zuiniger draaien. En dat voor slechts 30% van de aanschafkosten van een nieuwe luchtbehandelingskast.

Wat levert retrofit op?
Uit ervaring weten we dat het retrofitten van EC-ventilatoren, gecombineerd met lageweerstandfilters, voordelen oplevert:

  • Lageweerstandfilters verbruiken minder energie, waardoor de energiekosten lager zijn
  • Lageweerstandfilters zorgen voor een lagere CO₂-uitstoot en leveren tot 35 Pa minder weerstand. Een kleine LBK heeft al 6 filters en bespaart dus op geld en energie!

    Retrofit is een investering die zichzelf terugverdient!

Ook geld verdienen met uw LBK?
Neem contact met ons op: +31 (0)88 88 77 166.

Download Gratis de presentatie

Retrofit presentatie