Waarom retrofitten van de LBK een goede investering is


Het is belangrijk om de luchtkwaliteit van gebouwen op orde te hebben zodat u verzekerd bent van een schone, zuivere en veilige (proces)lucht. Een goed werkende luchtbehandelingskast (LBK) is hierbij essentieel, met bij voorkeur een zo laag mogelijk energieverbruik. Kantoren groter dan 100 m² moeten namelijk vanaf 1 januari 2023 minimaal label C hebben. En volgens de nieuwe ErP-norm moeten LBK’s bijdragen aan lager energieverbruik en minder CO₂ uitstoten. Een besparing op energieverbruik van LBK’s door retrofit kan daarbij het verschil maken.

Luchtbehandelingskast retrofitten

ErP-richtlijn

Sinds januari 2018 mogen in Europa alleen nog ventilatieproducten worden toegepast die voldoen aan de ErP-eisen. Bij vervanging, zoals retrofit, en bij renovaties moeten de nieuwe onderdelen ErP-proof zijn. Vlint biedt een oplossing hiervoor met forse energiebesparing van uw LBK met een minimale investering: efficiency in luchtbehandelingsystemen met retrofit.

Doel van de ErP-norm:

  • Het verminderen van het energieverbruik en de CO₂-emissie met 20%
  • Het verhogen van het gebruik van alternatieve energiebronnen met 20%
  • Het uit de markt halen van inefficiënte toestellen (-20%)

Hoe gaat retrofit in z’n werk?

De oude ventilator wordt vervangen door een hoogwaardige, slimme ventilator. Deze is tot wel 30% zuiniger en verlaagt dus de CO₂-uitstoot.

Wat levert het op?

Veel! We weten van onze klanten dat het retrofitten van EC-ventilatoren, gecombineerd met lageweerstandfilters, een flink voordeel kan opleveren.

Het retrofitten van uw LBK is een investering die zichzelf terugverdient!

Wilt u meer weten over retrofit en de voordelen ervan? Download onze presentatie over dit onderwerp via het formulier hiernaast!

 

Download Gratis de presentatie

Retrofit presentatie