Gratis adviesgesprek?


Omdat voedselveiligheid product- én omgevingsgebonden is, moet de hele productieketen aan de Europese en dus ook Nederlandse wetgeving voor voedselveiligheid voldoen. Waar veel bedrijven nog vragen naar materialen die voldoen aan de Amerikaanse FDA-norm, zijn de geldende eisen in ons land de EC1935-2004 en de kunststofnorm EC10/2011. Van ieder materiaal moet bepaald zijn welke stoffen er mogelijk vrijkomen of kunnen migreren naar voedingsmiddelen uit het proces. Wanneer deze waarden binnen de wettelijke norm blijven, mag de kunststof gebruikt worden in direct contact met voedsel. Dit moet met certificaten aangetoond kunnen worden op basis van migratietesten.

Wilt u advies over de veiligheid van uw productieproces? Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden op het gebied van foodgrade ontstoffingsfilters? Of wilt u graag advies bij het selecteren van de juiste filter om bijvoorbeeld de standtijden van de filters te verlengen of emissies te reduceren? Vlint heeft een 360°-aanpak die alle aspecten van klimaat- en proceslucht meeneemt.

Bij een gratis adviesgesprek over de Europese regelgeving EC 1935-2004 en EC10/2011 kunt u het volgende van ons verwachten:

  • Wij brengen uw situatie in kaart;
  • De Vlint-experts adviseren u over onze oplossingen voor een voedselveilig productieproces;
  • U ontvangt een advies op maat zodat uw bedrijf voldoet aan de wetgeving voor voedselveiligheid.
Klik hier om terug te gaan naar de homepage

Vraag adviesgesprek aan