Maak kennis met:
hét Easy to Recycle filter


De klant, de overheid en de maatschappij vragen steeds vaker om aandacht voor gezonde omgevingen en well-being van gebouwen. Daarbij is spelen ontwikkelingen op het gebied van duurzame oplossingen een belangrijke rol. Én terecht! Onze oplossing: Hét Easy to Recycle filter

De vraag naar groene en duurzame oplossingen daagt ons uit om na te denken over nieuwe manieren van het gebruiken van filters. Vlint introduceert daarom als eerste op de Nederlandse markt: hét Easy to Recycle zakkenfilter.

Met het Easy to Recycle filter nemen we samen onze verantwoordelijkheid om aan te sturen op het gebruik van milieuvriendelijke oplossingen en helpen we onze klanten om verantwoord en duurzaam te ondernemen. Want samen kunnen we écht een verschil maken!

Hoe werkt het?

1.      door het loskoppelen van het centrale koppelpunt
2.      kan het buitenframe worden ontdaan van het binnenframe
3.      de midden dragers vallen er vanzelf uit
4.      waarna het medium van het frame kan worden gescheiden.


Vijf redenen om voor het Easy to Recycle filter te kiezen

1. Eenvoudig te Recyclen
Door een simpele aanpassing kan in 4 eenvoudige stappen het metalen filterframe van het filtermedium worden gescheiden. Tot nu toe gingen de zakkenfilters volledig de verbrandingsoven in. Dat is zonde, want van het filter kunnen we zowel onze schaarse grondstoffen als energie besparen.

2. Restwaarde van het metaal
Metalen lenen zich uitstekend voor hergebruik. Hierdoor hoeven we minder metaal erts te delven, wat direct betekent; minder milieu belasting van de aarde. Het recyclen van metaal levert daarbij een restwaarde op.

3. Goedkopere afvoer van het filtermedium
Het filtermedium heeft een hoog calorisch gehalte waardoor het erg interessant is voor de afvalverwerkers. Bij de meeste afvalverwerkers is het verwerken van hoog calorisch afval goedkoper dan het verwerken van restafval.

4. Niet verhogend in de prijs
Want duurzaam hoeft niet duurder te zijn.

5. Met alle voordelen voor natuur en klimaat.
Met het Easy to Recycle filter nemen we samen onze verantwoordelijkheid om aan te sturen op recycling en het gebruik van milieuvriendelijke oplossingen en helpen we  onze klanten om verantwoord en duurzaam te ondernemen. Samen kunnen we écht een verschil maken!

Easy-to-recycle-zakkenfilter2   Easy-to-recycle-zakkenfilter4 

Zorgeloos met Vlint

Onze specialisten helpen je graag door filterwisselingen snel en zorgvuldig voor je uit handen te nemen. We verzorgen hierbij alle aspecten van de wisseling: de planning van de werkzaamheden, rapportages, het leveren van nieuwe filters en de montage. Daarnaast denken we bij filterwisselingen ook mee over verbeteringen van het filtersysteem. Vlint beschikt over een servicedienst die gespecialiseerd is in het reinigen, herstellen en onderhouden van het hele luchtbehandelingstraject in gebouwen.


Wist je dat?
We bieden onze klanten de mogelijkheid om zakkenfilters op voorraad te laten leggen in ons magazijn. Zo ben je verzekerd van filters en grijp je nooit mis!

 

Wil je meer weten over het Easy to Recycle zakkenfilter
en de bijzondere eigenschappen van deze innovatie?
Vul het contactformulier in. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met je op.

Vul het contactformulier in 

Meer weten?